Friday, May 22, 2009

Gustos Gastronomicos de Fidel Casttro



--MIRA ESTO !!! DICE PANFILO

MENU DE PALACIO

Crema de Esparagos
Jamon Serrano
Queso Camenber
Pan Integral
Melocoton ( toneladas)
Leche de Bufalo 6%
Bacalao
Parrillada de toro
cuatro nalgas
( no le hace falta cuchillo
para picar )
Conejo

Citricos
Naranjas
Toronjas

*Ojo:
Fidel Castro carece" solo "de Vitamina C
Cecina de Rex
Pais :España
Puede ser servido:
como aperitivo
Se sirve: a una temperatura fria
The brazier used to cook the meat is in the foreground.
In Spanish, cecina means "meat that has been salted and dried by means of air, sun or smoke". The word comes either from the Latin siccus (dry) or from the celtic ciercina related to modern Spanish "cierzo" or Northern wind.
The best known cecina is Cecina de León, which is made of the hind legs of beef, salted, smoked and air-dried in the province of León in Northwestern Spain, and has PGI status.
It is often made with horsemeat.
The word cecina is also used to name other kinds of dried or cured meat in Latin America. In Mexico, most cecina is of two kinds: sheets of beef that are marinated and a pork kind that is pounded thin and coated with chili pepper (this type is called cecina enchilada, or carne enchilada). [1] The beef version is salted and marinated and laid to dry somewhat in the sun. The town of Yecapixtla is well-known for its version of the dish which varies from region to region.

Vinos
There have been five owners of Vega Sicilia since its inception to the present day. In 1864, Don Eloy de Lecanda intended to emulate Bordeaux on his estate at the Pago de la Vega Santa Cecilia y Carrascal, but he soon discovered that Ribera del Duero's native grape - Tinto Fino, or Tempranillo - performed to perfection in its own environment. The area's mixture of schistous base soil covered by a chalky subsoil, married to the region's altitude (600-700m above sea level) giving cool nights after hot days and a long ripening season, is all grist to the quality mill. In 1900, the Herrero family took over for half a century, and then Prodes SA, from 1950-64. The Hans Newmann ownership from 1964-1982 marked a fabulous period for Vega Sicilia, and a glittering array of riveting wines. By coincidence, the current owners, the Alvarez family, bought the estate in 1982, the year Ribera del Duero was made a Denominacin de Origen. Bodegas Vega Sicilia now owns about 1,000ha (hectares) of land, of which 250ha are under vine. Vega Sicilia Unico and Valbuena 5 Ao (so named because it is put on sale five years after the harvest) are made from selected grapes of top quality, from vines that are over 10 years old. The average age of Valbuena vines is around 25 years, and 45 years for Unico."
Wines
Valbuena 5 Reserva 80% Tinto Fino, 10% Merlot, 10% Malbec, 27-29 months in oak
Vega Sicilia Unico Gran Reserva 80% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon, 66-68 months in oak
Address:

Bodegas Vega Sicilia
Address: Ctra n-122, KM 323, 47359 Valbuena de Duero(Valladolid), Spain
Tel: +34 983 680 147
Fax: +34 983 680 263
Email: vegasicilia@eulen.com
Winery Details
D.O.: Ribera del Duero
Founded: 1864
Winemaker: Mercedes Ausas
Average production: 200,000 liters
Oak Barrels: 65% American, 35% French
Age of Vines: 35 year old vines
Grape Varietals: Tinto Fino (Tempranillo), Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec

Queso Camember

El Camembert, como señala el Diccionario de la RAE, es un queso de origen francés de pasta blanda, untuosa y suave. Se trata de una denominación genérica para este queso, que actualmente se elabora en todo el mundo. Francia no ha solicitado la protección del término genérico «camembert», pero sí de uno en particular, que es el Camembert de Normandie (AOC y DOP).
En origen, el camembert proviene de la región francesa de Baja Normandía, departamento de Orne, en concreto del municipio homónimo. Se llama simplemente camembert al queso de fabricación industrial. Un camembert fermier, en cambio, es un queso fabricado específicamente en Normandía. El camembert au calvados es una especialidad fabricada en Normandía. El camembert de Madame Clément está fabricado en Québec (Canadá). El queso de Moutier (en francés fromage de Moutier) es un queso camembert producido en el municipio francés de Moutier-d'Ahun.
Es un queso elaborado con leche de vaca y de corteza mohosa de color blanco. Tiene una pasta firme y flexible, también blanca. Adquiere un sabor fuerte cuando madura. Se puede emplear en muchos platos, pero, normalmente, se toma crudo untado por encima de una rebanada de pan ya que su sabor sutil y textura no sobrevive a la acción del calor.

Vaqueria
El Plan Lechero en Triunvirato provincia de Matanza
fue uno de los primeros proyectos para impulsar el
crecimiento de la industria lactea en Cuba. Dirigido
por el que fuera Ministro de Educacion Jose Llanuza
Gobel. El proyecto dio excelentes resultados . La
leche , yogur y queso a finales de los setenta , ilusio-
no a la poblacion , deseosa de un cambio en el sis-
tema de abastecimiento. Al no funcionar la propiedad
privada, los esfuerzos de personas como Llanuza fueron
en balde. Triunvirato fue el hogar de Jose Llanuza por
varios años. Residia con el, su esposa y sus hijas.

Los Naranjos
Vaqueria que suministra los productos lateos
a Palacio.
Proyecto elitista.

--MIRA ESTO - PANFILO

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